Derde generatie Emons in familiebedrijf

10 december 2015

Sinds een maand, per 1 november jl. om precies te zijn, bekleedt Daan Emons de functie van algemeen directeur (CEO) van de Emons Group B.V. in Milsbeek. Hij mag zich tot de derde generatie rekenen die de eindverantwoordelijkheid bij het bedrijf heeft. Eerder gingen zijn vader, Sjang Emons en zijn opa, Wim Emons hem voor.

Emons Group B.V.

Waar opa Wim in 1943 startte met Emons Transport, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot de Emons Group B.V., een organisatie waarbij met vier divisies op innovatieve en specialistische wijze de markten worden benaderd. De eerste divisie is Emons Cargo met het 2WIN-concept, waarbij door de inzet van een dubbellader 63% meer lading getransporteerd kan worden. Ook Van Huët Glastransport behoort tot het familiebedrijf. Binnen deze divisie wordt op innovatieve en duurzame wijze glas vervoerd. Anhänger- und Fahrzeugbau Meierling in het Duitse Hagen is specialist in het maken van aluminium trailers en tot slot onze divisie Hofmans, waar men zich bezig houdt met het vervoeren en verwerken van champost. Daarnaast bied Emons ook integrale warehousing activiteiten aan met een oppervlakte van40.000m2

Een stapje voor

Daan vertelt over zichzelf: “Door de jaren heen ondervond ik de passie voor vrachtwagens, logistiek en al wat daarbij komt kijken aan den lijve, door mijn opa Wim en in nog grotere mate door mijn vader Sjang. Het kon dan ook niet anders dan dat ik ook in diezelfde wereld terecht zou komen.” Hij kan duidelijk aangeven waarom ook hij zijn hart verloren heeft aan het bedrijf: “Het mooie van de Emons Group is dat je, ongeacht welke divisie, ervaart dat innovatie en specialiseren in ons DNA zit. Duurzame oplossingen bedenken met en voor de klant en ook steeds proberen om dat ene stapje voor te blijven op onze concurrenten: dat zie je overal terug! De collega’s zijn stuk voor stuk gedreven mensen die met passie bezig zijn met hun vak: transport & logistiek!

Dit is de link naar het infoboekje over de Emons Group
English version: a family business
German version: a family business

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht Deel dit bericht: LinkedIn Google+ E-mail

« Nieuwer bericht

Ouder bericht »