Sustainable in a minute
Cheaper in costs
Size matters
Innovative
+31 (0)88-9001390
Historie Hofmans

Transport- en handelsbedrijf Hofmans werd in 1975 opgericht door de gebroeders Hofmans uit het Noord-Limburgse Horst-Hegelsom, toentertijd het centrum van de champignonteelt in Nederland. Al snel concentreerden de activiteiten zich geheel op het ledigen van champignoncellen en de afzet van champost in de regionale land- en tuinbouwsector.

Bij gebrek aan bedrijfsopvolging kwam het in 1987 tot een bedrijfsovername door het toenmalige Emons Transport uit Milsbeek, destijds ook actief met ledigen van champignoncellen en verhandelen van champost. De activiteiten werden vanaf dat moment gecoördineerd vanuit een kantoorgebouw aan de Nijverheidsstraat te Horst. Met een 4-tal leeghaal-machines en 12 containercombinaties, werden vanaf dat moment zowel Emons- als Hofmans-klanten op hun wenken bediend.

Hofmans historie

Toen eind jaren ’90 schaalvergroting binnen de champignonsector z’n intrede deed, bleek de locatie in Horst niet langer geschikt om mee te kunnen groeien. De planning en administratie verhuisden naar Milsbeek en vonden hun plek binnen de Emons Group-organisatie. De regelgeving met betrekking tot gebruik van dierlijke meststoffen zorgde voor een verminderde vraag naar champost vanuit de Nederlandse land- en tuinbouw. Tegelijkertijd nam de vraag vanuit buurlanden Duitsland en België (Vlaanderen) toe. Om de grotere afstanden van de productiebedrijven naar de afnemers van de champost efficiënt te kunnen blijven overbruggen, vond een omschakeling plaats van vervoer met containerwagens naar trekkers met Walking-Floor opleggers.

Hofmans historie

Ook de leeghaal-machines werden in de loop der jaren steeds aan verdergaande schaalvergroting aangepast. Waar in de ’80 jaren teeltcellen van “5-hoog” standaard waren, zijn “8-hoog” en lengtes van 100 meter inmiddels geen uitzondering meer. Nieuwste ontwikkeling is gescheiden leegmaken, waarbij de laag dekaarde van de Champost wordt gescheiden en in een aparte stroom afgevoerd. Een aantal van onze machines is hiervoor uitgerust dus ook deze activiteit kunnen wij voor u verzorgen.

Met een 5-tal moderne leeghaal-machines en een vloot van 30 trekker/oplegger-combinaties en containerwagens is Hofmans vandaag de dag in staat moderne champignon-productiebedrijven efficiënt te “ontzorgen” wanneer het gaat om champost-logistiek.

Hofmans historie